ביופידבק
משוב ביולוגי מוצע למטופלים הסובלים מעצירות עם מעצור במעי הגס או בחלחולת, עם אי נקיטות צואה, אי נקיטות שתן וכאב בפי הטבעת כאשר קיים חשד לרצפת אגן ספסטית, וגיניסמוס או כאב כרוני בפות.
מטרת המשוב הביולוגי היא לימוד מחדש על ידי שמדגימים למטופל את התנועות השגויות או את העדר הקואורדינציה בין ההפעלה וההרפיה של קבוצות שרירים מסוימות במקרה של עווית רצפת האגן. אם מדובר באי נקיטות, המשוב הביולוגי מכוון ללימוד מחדש של התחושה בפי הטבעת או של הסנכרון הנכון בין השרירים השונים המעורבים ביצירת נקיטות. לטיפול באי נקיטות, המשוב הביולוגי משולב בהתעמלות מיוחדת של האגן לחיזוק השרירים.
הביופידבק מבוצע על ידי פיזיותרפיסטים. הטיפול מורכב מ-6 עד 10 תרגילים בני 20 דקות כל אחד. במקרים מסוימים צריך המטופל להמשיך את התרגילים בבית עם מכשיר נישא המסופק לו. הקורס של הביופידבק הינו בתשלום.


גירוי חשמלי
לטכניקה זו שתי מטרות. האחת היא לאפשר למטופל ללמוד את התחושה של התכווצות פי הטבעת במקרה של רפיון חמור של השרירים הטבעתיים שלן. המטרה השנייה היא לגרות את השריר הסוגר ואת השריר החיקי-חלחולתי או להגביר את כלי הדם ואת מחזור הדם המקומי. גירוי חשמלי יעיל גם במקרה של צלקות כואבות. הגירוי החשמלי יכול להיעשות לבד או בשילוב עם המשוב הביולוגי. כל ישיבה טיפולית נמשכת יותר מ-20 דקות כדי לא לעייף את הסגרים.
מחזור טיפולי כולל עד 10 ישיבות. במקרים מסוימים צריך המטופל להמשיך את התרגילים בבית עם מכשיר נישא המסופק לו.
התעמלות האגן או תרגילי קגל
תרגילי קגל נועדו לחזק את השרירים הממוקמים סביב צוואר כיס השתן. על ידי תרגול השרירים הללו יכול/ה המטופל/ת לשפר את התסמינים המציקים.
המטופלים לומדים לזהות את השרירים המקיפים את צוואר כיס השתן על ידי שחרור ועצירה לסירוגין של זרם השתן. מדובר באותם השרירים שבהם משתמשים בעת תרגילי קגל. עצירת זרם השתן היא רק אמצעי לזיהוי השרירים המשמשים בתרגול זה. לא רצוי לבצע את תרגילי קגל בזמן ההשתנה.
דרך נוספת לזהות את השרירים אותם רוצים לחזק ע"י תרגילי קגל היא לכווץ את שרירי החלחולת (תנועה שעושים כשרוצים לעצור פליטת גזים או בסיום פעולת המעיים). מאחר ושרירים אלה שייכים לאותה קבוצה, שרירי החלחולת מופעלים תמיד יחד עם השרירים המקיפים את צוואר כיס השתן.
לפעמים נחוצים ניסיונות אחדים עד שמזהים שרירים אלה. מטופלים מנסים לפעמים להפעיל את שרירי הקיבה, העכוז או הרגל. ואולם מי שזיהה פעם אחת את השרירים הנכונים מוכן להתחיל בתרגילי קגל. קיימים שני סוגים שלהם: קגל מהיר וקגל איטי. בתרגילי קגל מהיר, מכווצים ומרפים את השרירים הללו במהירות. בתרגילי קגל איטי, יש לכווץ את השרירים למשל 5 עד 10 שניות ורק אז להרפות.
בתחילה מבצעים סדרה של 10 תרגילי קגל ביום. מדי שבוע מעלים בהדרגה את מספר ההתכווצויות וההרפיות וגם את משך ההתכווצות בטרם ההרפיה. ניתן לבצע תרגילי קגל בזמן פעולות אחרות, כגון בעת הצפייה בטלוויזיה, גיהוץ או בזמן מנוחה. מאחר והשיפור יכול לבוא רק לאחר מספר שבועות, חשוב מאד לא לוותר ולהמשיך לבצע את התרגילים בהתמדה.